Várta = Őrállóhely

A Várta Hagyományőrző és Íjász Közhasznú Egyesületet 2008-ban alapította 11 jó szándékú, hagyományainkat szerető és ápoló ember Sárszentlőrinci székhellyel. Kezdetben nagy fellángolással, igazi szervezeti forma nélkül hódoltunk az íjászatnak, rendszeres látogatói lettünk a környékbeli íjász egyesületek rendezte versenyeknek, segítőként részt vettünk a nagy média-elhallgatás övezte Kurultáj, a MOGY megrendezésében, falu napi íjászatot népszerűsítő bemutatókat tartottunk.A nagydorogi Önkormányzat rendbehozatalért cserébe rendelkezésünkre bocsátotta a Sportcsarnok alatti kispuskalőteret, valamikori uradalmi pincét, ahol a téli időkben is megtarthatjuk az íjászedzéseket.

Több sikeres pályázat után mi magunk is megteremtettük a feltételeit a saját színvonalas verseny rendezésnek, évi két versenyünkkel. Egyesületünk alapító tagja a Tolna megyei íjász szövetségnek, tagja a Dél Dunántúli Íjász Régiónak és a MISZ-nek.
Az íjászat szerves része a magyar kultúrának. Egyesületünk íjászai elsősorban szabadidős versenyeken vesznek részt, melyek kikapcsolódási, megmérettetési lehetőséget kínálnak azon tagjainknak, akik az íjászatot a sport szeretete miatt űzik, de vannak komoly eredményeket elért versenyzőink is akik nem egy országos, sőt Világbajnoki címet is tudhatnak maguknak. Igyekszünk ápolni hagyományainkat is, így örömmel fogadunk bármilyen, bemutatóra szóló felkérést.

Célunk, hogy szervezzük, fellendítsünk környezetünk hagyományőrző életét. Mind tagjaink, mind az érdeklődők számára az íjászat, mint hagyományőrzés, illetve mint szellemi-fizikai kikapcsolódásra alkalmas tevékenység megismertetését folyamatosan végezzük. Örömmel vállaljuk céges csapatépítő és sportnapokon bemutatók és versenyek szervezését is. Segítünk kezdő íjásztársainknak a kezdeti lépések elsajátításában.
 Az alapítástól eltelt idő alatt Egyesületünk  taglétszáma jelentősen  megnőtt, jelenleg 70 fő. Sokfelől, sok félék vagyunk, de amilyen közösséget mi teremteni tudtunk, azt máshol eddig nem találtuk! Tagjaink közé meghívással, ajánlással lehet bekerülni, s akiket behívtunk, egytől egyig bizonyították egységteremtő szándékukat munkájukkal, tetteikkel. Tagjaink között vannak íjfeszítők, lovasok, kézművesek, gyógyítók, bio gazdák, akik pedagógusok, mérnökök, vagy kétkezi emberek, de van tűzoltó, katona és sok diák is. Jövünk Németkérről, Paksról, Kisdorogról, Tolnáról, Szekszárdról, Alsónyékről, Decsről, Várdombról, Miszláról, Siófokról, Nagydorogról, Györkönyből, Sárszentlőrincről és Sárszentmiklósról.

Aki Egyesületünk mindennapjaiba szívesen bepillantana, vagy felvételét kérné, keresse vezetőségünk tagjait vagy látogasson el honlapunkra a facebookon.

Áldást kívánva: Várta Hagyományőrző és Íjász Közhasznú Egyesület

Szeptember 2019
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30