2005. április 6-án alakultunk. A szakosztályt Agócs Béla vezetésével 10 lelkes íjász hozta létre. Az alapítók szándéka szerint szakosztályunk a magyar íjászhagyományok felélesztését, megtartását és ápolását tűzte ki céljául. Ennek megfelelően egyesületünk tagjai különböző pusztai, merevszarvú reflex íjakat használnak.

Nagy hangsúlyt helyezünk a magyar történelmi hagyományaink őrzésére és az íjászat, mint sport népszerűsítésére. Szakosztályunk tagjai igen szép eredményeket mondhatnak magukénak. Sok arany, ezüst és bronzérem bizonyítja versenyzőink felkészültségét. Szakosztályunk a város és a Mohácsi Torna Egylet támogatásának köszönhetően kitűnő, biztonságos, és könnyen megközelíthető íjászpályán tartja az edzéseit minden kedden és pénteken. Télen és rossz idő esetén a mohácsi Sportcsarnok 6 lőállásos íjászpályáján tartjuk edzéseinket.

Szakosztályunk minden évben 2 alkalommal szervez íjászversenyt. Tavaszi versenyünk mindig egy aktuális magyar történelemhez kapcsolódó kerek évforduló jegyében kerül megtartásra. (pozsonyi csata, a győztes augsburgi csata, Rákóczi szabadságharc) Minden év augusztusában megrendezzük a mohácsi csata évfordulójának tiszteletére a II. Lajos emlékversenyünket, melyre az ország minden részéből érkeznek tradicionális íjászok. Versenyeink egyik fő jellemzője a saját, Nimródos érmek és az aktuális versenyhez kapcsolódó egyedi oklevelek, emléklapok.

Szakosztályunk tevékenysége széles körű. A sport és hagyományőrző íjászaton kívül minden évben tartunk egy "vitéz próbát" amely a X. századi eleink hadi elemeiből áll. A sport íjász tudás megmérése céljából minden hónapban „íjász próbát” rendezünk, melynek eredménye év végén összesítésre és díjazásra kerül. Felkérés esetén falunapokon, városi rendezvényeken tartunk íjász bemutatókat. Rendszeresen részt veszünk Mohács város Nepomuki ünnepségének zászlós felvonulásán.

Iskolák felkérésére élő történelem órákat, sportnapokon a gyerekek íjászatra tanítását szoktuk elvállalni. Minden év őszén családi napot tartunk a magunk örömére, ahol a kézműveskedés mellett, népi ügyességi játékok, vetélkedő és régi ételek elkészítése a fő program. Korábban havi rendszerességgel, jelenleg esetenként tartunk olyan "mini" szabadegyetemes előadásokat, Nimród estet a szakosztályunk tagjainak, amelyek a magyar történelem kevésbé ismert, vagy a történelemkönyvekből kimaradt eseményeit dolgozza fel.

Szeptember 2019
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30