Üdvözlet kedves érdeklődő!
 
Foktőn alakultunk, csapatunk 30 fő körüli taglétszámmal rendelkezik, és majd minden íjkategóriában versenyzünk. Gondolom sokaknak ismerős e név,és ez így igaz, tagjaink többsége a régi Foktői FKSE volt tagjaiból állt össze, akik továbbra is hűek azokhoz az elvekhez, helyhez és emberekhez, ahol és akik, ez idáig is szívesen látták őket, és elismerik munkájukat.

A csapatunk egy része 14 évvel ez előtt Bátyán kezdte szárnypróbálgatásait, egy szántón, amit - később kiderült - sólyomhátnak (köszönet Fehér tanár úrnak az információért) hívtak. Innen a “sólyom” név. Majd mikor már többen lettünk és rendeztünk már versenyeket is, az elsők között rendeztünk éjszakai versenyeket: innen az “éj” jelző, mint éjszaka íjászók. Így lettünk Éjsólyom íjászok, majd most röviden: Éjsólyom Sportegyesület.

Többnyire 3D-s versenyzés és versenyrendezés a főbb irányvonalunk, de a pályaíjászat és terepíjászat sem áll tőlünk messze.

Több éves versenyzői és versenyrendezői tapasztalattal rendelkezünk, 3D-s versenyeink helyszíne eddig, és ezen túl is, a Foktői Fekete Horgony most már turisztikai központ körüli holt Duna ártér és erdő, itt tartjuk edzéseinket is.

Aki volt már nálunk reméljük menthetetlenül megfertőződött azzal a hangulattal amit csak a Fekete horgony, és az Foktői vendégszeretet adhat.

A terep mint idáig is adott volt,taglalhatnám előnyeit ismertethetném hátrányait, de szerintem nincs már olyan egyesület lassan íjász sem a Dél dunántúli régióban, sőt az ország déli felében sem,aki ne járt volna Foktőn az azt körülölelő dimbes-dombos erdős ártérben, a Fekete Horgonynál, ahol az élő és a holt Duna ág színesítette versenyeinket,az elmúlt 12év során.

Várunk mindenkit!

Szeptember 2019
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30